Dýňová polévka-recept

V pátek jsme se v družinkách učili připravovat "Dýňovou polévku", kterou jsme pak také všichni ochutnali. Maminka od Natálky z 5. třídy nám poslala dýni Hokaido, která je na tuto polévku nejlepší pro svoji barvu a nasládlou chuť. Po důkladné hygieně jsme si nejprve představili všechny suroviny, které jsou k přípravě takové polévky potřeba.Pak už začalo samotné vaření. Pro veliký úspěch a na přání dětí přikládám i recept, podle kterého jsme postupovali. Všem přejeme, aby Vám polévka chutnala stejně, jako nám. Z třílitrového hrnce nám totiž nezůstalo vůbec nic. Tak DOBROU CHUŤ.

Recept:

Cibuli necháme osmahnout na másle do doby, než bude mít nazlátlou batvu. Poté přidáme dýni, 2-3 mrkve, osolíme, opepříme, přidáme kari a necháme restovat, dokud se dýně i mrkev neosmahnou a nepustí šťávu. Zalijeme vývarem a necháme vařit, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme zakysanou smetanu. Ještě chvilku necháme vařit a polévka je hotová. 

Domácí krutonky: nakrájené housky na kostičky, olivový olej-restujeme do doby než zezlátnou.


11. 11. 2019